IK BEN EEN AANTAL (Marjolein van der Meer)

IK BEN EEN AANTAL is een onderzoek naar onze identiteit en hoe die niet eenduidig en helder is maar wild en complex. Het onderzoek spitst zich specifiek toe op zang en stem, in combinatie met tekst en beweging aan de hand van improvisatiemethodes van o.a. Pauline Oliveiros en Viewpoints Technique. Hoe kun je als locale community een gemeenschappelijke, innerlijke stem vormen?
Via een Open Call kunnen deelnemers uit Kortrijk zich aanmelden voor workshops. Deelnemers worden uitgedaagd iets van hun innerlijke belevingswereld te delen rond het thema ‘productiviteit’. Werk, burn-out, lichaam zijn trefwoorden in deze editie. Wanneer zijn we productief, wat betekent dat begrip en wanneer kunnen we die nooit aflatende druk achterwege laten en ruimte maken voor creativiteit en emotie?
Tijdens de presentatie wordt het publiek ondergedompeld in een korte demonstratie van het proces, waaraan zij worden uitgenodigd ook deel te nemen. Het proces wordt gedocumenteerd en deel van een door de kunstenaar ontwikkelde - en steeds groeiende - compositie en bewegingsstructuur.
Marjolein van der Meer ontwikkelde dit project tijdens residenties bij o.a. Het Huis Utrecht, Fresh AIR Berlin en De Grote Post in Oostende. Marjolein van der Meer studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is een denkende en tegelijk intuïtieve maker die op losse wijze beeld, taal en muziek verknoopt tot een eigen genre. Door middel van zang, poëzie en verhalen onderzoekt ze mythes en sociale systemen, op zoek naar het onbewuste, het surreële, het sprookje.
Concept en regie: Marjolein van der Meer
Coproductie Memento Festival & Kunstencentrum Buda

Marjolein van der Meer studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is een denkende en tegelijk intuïtieve maker die op losse wijze beeld, taal en muziek verknoopt tot een eigen genre. Door middel van zang, poëzie en verhalen onderzoekt ze mythes en sociale systemen, op zoek naar het onbewuste, het surreële, het sprookje. Met muzikant Raymond Deirkauf vormt ze elektronisch muziekduo I, poor romantic. Het duo bracht in 2017 hun eerste single Cool, oh no Cool uit en in 2019 een EP gebaseerd op sprookjes van Grimm. Grimm maakte ook deel uit van een muziektheatervoorstelling voor Productiehuis Theater Rotterdam. Haar audiodocumentaires werden uitgezonden bij Hollanddoc en op de website van NRC.

Zaterdag

20:00

-

20:30

{

Budatoren

}

Wim Opbrouck

is acteur, muzikant, televisiemaker, schrijver en tekenaar. Van zijn hand verschenen Het lied van de Bultrug (2022) en Hij wist het niet meer (2022). Wim ontwikkelt een voorstelling met enkele schrijvers uit het collectief.




Radna Fabias

is geboren in Curaçao. Ze maakte grote sier met de dichtbundel Habitus (2018) en won er alle belangrijke poëzieprijzen in Nederland en België mee. Fabias gaf de talenten uit Letterzetter feedback op hun teksten voor het Memento festivalboek.



Zarissa Windzak

is de eigenaar van Cargo Confetti, een inclusieve webwinkel met aandacht voor antiracisme, diversiteit en positieve beeldvorming door middel van speelgoed en kinderliteratuur. Ze schreef het prentenboek Liever niet. Zarissa gaf het collectief een schrijfworkshop over hoe ze meer inclusiviteit en diversiteit in hun eigen geschreven werk kunnen krijgen en verstevigde de banden tussen Letterzetter en Words of Colour, een schrijverscollectief voor vrouwen van kleur.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.