Astrid Haerens

Astrid Haerens is auteur van proza en poëzie. Ze werd geboren in Zwevegem, studeerde Woordkunst aan het conservatorium van Antwerpen en woont nu in Brussel. In 2017 verscheen haar roman Stadspanters bij uitgeverij Polis, in 2022 haar dichtbundel Oerhert bij Atlas Contact. Daarnaast is Astrid de vierde Letterzetter van Kortrijk van 2022 tot 2024 en curator van het Memento woordfestival. Ze koos dit jaar voor het thema ‘werk en productiviteit’. Met dit thema wil Astrid onderzoeken wat werk betekent in ons leven en in onze maatschappij. Wat is de link tussen werk en eigenwaarde? Hoe bepaalt werk onze identiteit? Wat betekent het woord ‘productief’? Kunnen we wel, en willen we wel, minder werken? Zijn er alternatieven mogelijk? Samen met diverse schrijvers, kunstenaars, het letterzettercollectief, stadsbewoners en mensen uit de regio voert het festival een meerstemmig gesprek over werken, productiviteit, rijkdom en rust.   

Wim Opbrouck

is acteur, muzikant, televisiemaker, schrijver en tekenaar. Van zijn hand verschenen Het lied van de Bultrug (2022) en Hij wist het niet meer (2022). Wim ontwikkelt een voorstelling met enkele schrijvers uit het collectief.

Radna Fabias

is geboren in Curaçao. Ze maakte grote sier met de dichtbundel Habitus (2018) en won er alle belangrijke poëzieprijzen in Nederland en België mee. Fabias gaf de talenten uit Letterzetter feedback op hun teksten voor het Memento festivalboek.
Zarissa Windzak

is de eigenaar van Cargo Confetti, een inclusieve webwinkel met aandacht voor antiracisme, diversiteit en positieve beeldvorming door middel van speelgoed en kinderliteratuur. Ze schreef het prentenboek Liever niet. Zarissa gaf het collectief een schrijfworkshop over hoe ze meer inclusiviteit en diversiteit in hun eigen geschreven werk kunnen krijgen en verstevigde de banden tussen Letterzetter en Words of Colour, een schrijverscollectief voor vrouwen van kleur.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.