Bikkelen

Wie kent dit spel nog? Deze franke kliek beeldende kunstenaars benadert het thema van Memento – Spelen – op dezelfde manier: door het beet te pakken, op te gooien en op te vangen. Elke kunstenaar heeft zijn eigen draai aan het thema en toch landt elk werk, elke bikkel uiteindelijk op één knuist: de hand van Kliek Frank. Want niettegenstaande de brede waaier aan stijlen verbeeldt de expo ook het kloppend hart van deze groep: samenhorigheid en dialoog. Solidaire speelvogels. De tentoonstelling is – net als de kliek – zowel speels als serieus. Herkenbaar maar ook uitdagend. Het collectief bestaat momenteel uit Larissa Viaene, Flore Deman, Willem Moreel, Xavier Truant, Shanna Coppens, Toon Delanote, Astrid Verplancke, Klaas De Baere en Lara Jakoba Breine. Voor deze tentoonstelling werkt Lara samen met Lien Anckaert. De wortels van Kliek Frank liggen in de West-Vlaamse klei. Deze groep beeldende kunstenaars vonden elkaar in Het uitzicht der dingen, een project naar aanleiding van de 150ste verjaardag van Stijn Streuvels. Het gemeenschappelijk atelier legde een gemis bloot: dialoog met andere kunstenaars. Zo werd hun tijdelijke werkplaats een ruimte waar gelachen en gespeeld werd, gesproken over elkaars werk, maar bovenal een plaats waar ze met elkaar connecteerden. Vandaag is Kliek Frank een hechte groep. Samen gaan ze op zoek naar de balans tussen perfectionisme en ‘je m’en foutisme’ in de beeldende kunst. Ze geven elkaar de ruimte om te experimenteren voorbij hun eigen artistieke praktijk. Het zijn vrienden. Speelvogels. Ambitieuze kunstenaars.

Deze expo start op vrijdag 15 maart 2024 met een vernissage en loopt tot en met 31 maart 2024.

Openingsuren:

Dinsdag & donderdag: 10u tot 18u

Vrijdag: 10u tot 24u

Zaterdag: 14u tot 24u

Zondag: 14u tot 19u

Maandag: gesloten

Fri

15

.

03

March 15, 2024

ZA

31

.

03

March 31, 2024

22:30

-

19:00

{

Atelier Nooitgedacht

}

tickets
gratis

Wouter Deprez

is een komiek met allerhande nevenberoepen. Bijna twintig jaar professioneel proberen resulteerde in tien theatervoorstellingen, zes boeken, vijf radiospecials en twee audiogidsen. Wouter stelt samen met enkele talenten uit Letterzetter het festivalboek voor.Brian Elstak & Zindzi Zevenbergen

slaan de handen in elkaar voor Memento Festival en nemen als duo het ambassadeurschap op. Brian Elstak is beeldend kunstenaar, illustrator, schrijver van kinderboeken en graphic novels en maker van videoclips, schilderwerken, t-shirts en installatie. Samen met Zindzi Zevenbergen maakte hij het kinderboek Lennox en de gouden sikkel (2021). Hiervoor ontvingen zij een Zilveren Griffel. Voor het festival schreven ze een nieuw verhaal Poort. Ze introduceren het als een ‘onaf’ verhaal en nodigen alle bezoekers van het festival uit om dit verhaal mee af te werken.

Maria barnas

is dichter, romanschrijver, columniste, beeldend kunstenaar en redacteur van het literaire tijdschrift De Gids. Ze schreef drie romans en tal van goed onthaalde dichtbundels. Ze deed de redactie op de teksten van de schrijvers die publiceren in het Memento festivalboek.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.