Jeugdboekenfeest

Het jeugdboekenfeest maakt voor het eerst deel uit van Memento Festival en is onderdeel van de nationale jeugdboekenmaand. Op zaterdag kan je de hele dag naar de fijnste verhalen komen luisteren met auteurs Rebecca Kints, Tine Lefebvre en Hanne Luyten. Laat je verwonderen door de Magische Machine van het Woordatelier, kom knippen en plakken met Coupee Collage, en sprokkel minuten op onze voorleesteller. In de late namiddag komt Zarissa Windzak aan het woord om alle grote mensen te inspireren rond diversiteit in kinderboeken. Kortom: een dag vol boekenplezier voor klein en groot!

zaterdag

10:00

-

18:00

{

Centrale Bibliotheek

}

Wouter Deprez

is een komiek met allerhande nevenberoepen. Bijna twintig jaar professioneel proberen resulteerde in tien theatervoorstellingen, zes boeken, vijf radiospecials en twee audiogidsen. Wouter stelt samen met enkele talenten uit Letterzetter het festivalboek voor.Brian Elstak & Zindzi Zevenbergen

slaan de handen in elkaar voor Memento Festival en nemen als duo het ambassadeurschap op. Brian Elstak is beeldend kunstenaar, illustrator, schrijver van kinderboeken en graphic novels en maker van videoclips, schilderwerken, t-shirts en installatie. Samen met Zindzi Zevenbergen maakte hij het kinderboek Lennox en de gouden sikkel (2021). Hiervoor ontvingen zij een Zilveren Griffel. Voor het festival schreven ze een nieuw verhaal Poort. Ze introduceren het als een ‘onaf’ verhaal en nodigen alle bezoekers van het festival uit om dit verhaal mee af te werken.

Maria barnas

is dichter, romanschrijver, columniste, beeldend kunstenaar en redacteur van het literaire tijdschrift De Gids. Ze schreef drie romans en tal van goed onthaalde dichtbundels. Ze deed de redactie op de teksten van de schrijvers die publiceren in het Memento festivalboek.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Wim Opbrouck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.